Tarım sektörüne örnek proje

Alanya Belediyesi tarafından Elikesik Mahallesi’nde 77 bin metrekare alanda hayata geçirilen Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Yücel, “18 farklı tropikal meyvenin hem üretimini yapacağız hem de ülkemize ve milletimize katma değer sağlayacağız” dedi.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Elikesik Mahallesi 143, 144, 145, 147 parsellerdeki yaklaşık 77 bin m²’lik yeşil alan içerisine Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezi projesini hayata geçiriyor. Projenin geldiği son aşamayı Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Elikesik Mahalle Muhtarı Yusuf Boz, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Karamut, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birlikte inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projenin Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi bölümünün bayram sonrası hayata geçeceğini belirtti.

GÖKTEPE: “AR-GE ÇALIŞMALARI YAPABİLECEĞİZ”

Başkan Yücel’e tarım sektörüne ve çiftçilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Başkanımıza ilçemizde tropikal ve saptropikal ürünlerin yetiştirilmesi hususunda destek talebinde bulunduğumuzda bizleri geri çevirmedi. Tarım fuarından festivale kadar pek çok projeyle bizlere destek olan başkanımız şimdi de tropikal ürünlerin Ar-Ge çalışmasını yapabileceğimiz bir örtülü alan oluşturdu. Son aşamasına geldiğimiz projede Başkanımızla incelemelerimizi yaptık” diye konuştu.

“ÖRNEK BİR ALAN OLUŞTURULDU”

Hayata geçirilen seranın tüm tarım sektörüne örnek bir alan olduğunu belirten Başkan Göktepe, “İçerisinde ziyaretçilerimizin görebileceği şekilde damlama sulama sistemi ile örnek bir örtü altı sera sistemi oluşturuldu. Alanya’da genelde tropikal meyve olarak muz görüyoruz ama son zamanlarda kuraklığın artmasıyla girdi maliyetlerinin yükselmesiyle artık muz üretimini azaltıyoruz. Bu mega proje ile alternatifleri de artıracağız. Bölgemize adaptasyonunu sağlamış 18 tropikal ürünümüz var bunları burada tek tek işleyeceğiz. Mango, Pitaya, Papaya, Atemoya, Kumkat, Finger Lime gibi ürünleri sergileyebileceğimiz bir alan oluşturuyoruz. Her anlamda çok yönlü bir proje olacak. Bu hususta başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: “ÜLKEMİZE VE ÇİFTÇİLERİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ”

Tarımda çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  “Bu projemiz ile hem bölge çiftçilerimize ve ülkemize katma değer sağlayacak hem de tarımda çeşitliliği artırmak adına tropikal meyvelerin Ar-Ge çalışmasını yapacağız. Çiftçilerimiz bölgemizde 18 tropikal ürünün üretimini yapıyor. Biz de onları desteklemek adına üniversitelerimiz, ziraat odamız ve çiftçilerimizle işbirliği yaparak hem buradaki fidan ve ürünleri vatandaşlarımıza dağıtacağız hem de yetişme şartlarını herkese öğreteceğiz. Bayramın akabinde dikim yapmayı hedefliyoruz. Güzel bir proje oldu. Emeği geçen üniversitelerimize, odalarımıza personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

DÖRT DÖRTLÜK BİR PROJE OLACAK

Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi, 7 bin m²’lik alanında kapalı sera, 14 bin m²’lik alanında açık sera ve 55 bin m²’lik alanında ise hobi evlerinden oluşacak. Proje içerisinde gezinti yolları, otoparklar, idari bina, kafeterya, basketbol sahası, fitness alanı, masa tenisi oyun alanı, çocuk oyun parkı, gezinti yolları, oturma alanları, giriş, güvenlik kulübesi, ağaçlandırma alanları, gastronomi eğitim alanı, mini aromatik bitki parselleri, umumi tuvalet gibi hizmetleri de barındıracak.