Evet, anladık enerji çok önemli. Ancak daha önemli şeyler de var!

mehmet çelik

Yine, yeni, yeniden !

Israrla, inatla, bıkmadan !

Dim Çayı üzerine yapılması düşünülen yeni bir Hidroelektrik Santral (HES) için tüm olumsuz görüşlere rağmen, “Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) süreci bir türlü bitmek bilmiyor.

17 Haziran 2021’de Dim Alacami Köyü’nde yapılan Halkın Katılımı Toplantısı’nda “Olumsuz Görüş” beyan eden ve altına yüzlerce imza atarak yazdıkları olumsuz görüş dilekçesini toplantıya katılan yetkililere teslim eden halktan, şimdi tekrar görüş isteniyor.

Köy muhtarına görev veriliyor. “10 gün içinde bu yazıyı askıya çıkar, ilan et, halka duyurduğunu belgele, ispat et” Resmi yazı tarihi 09 Şubat 2022, buna göre son tarih 19 Şubat 2022 oluyor.

Resmi kanallar ile yapılan bireysel itirazlara, onlarca dilekçeye, yüzlerce imza toplanarak yapılan toplu itiraz tutanaklarına, protestolara ve basına yansıyan onlarca habere rağmen ÇED Raporu bir türlü sonuçlanmıyor. Daha önce defalarca askıya çıkıp duyurusu yapılmasına rağmen, köy halkına bir kez daha ilan ediliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 kez olumsuz görüş bildirmesine rağmen, Alanya Belediyesi üzerinden muhtara halkın görüşünü alması görevi veriliyor.

“NİHAİ KABUL” derken ne demek isteniyor? Dim Çayı halkı, köy halkı ve çevre dostu insanların çoğu, bunu anlamış değil. Nihai kelime anlamı olarak KESİN demek ise, “kesin kabul” edilen şey nedir? Bunca olumsuz görüşe rağmen ÇED süreci hala sonlanmıyor, OLUMSUZ raporu çıkmıyor.


Son elektrik faturalarından sonra bir kez daha anladık ki “Elektrik, enerji, üretim…” çok önemli ANCAK:

Peki ya küçücük bahçelerinde ürettikleri bir avuç ürün ile geçimini sağlamaya çalışan GARİBAN KÖYLÜ…

Peki ya dünyadaki cennet denilebilecek kadar güzel DOĞA…

Peki ya sürekli alternatif arayışı içinde olan Alanya’daki TURİZM…

Peki ya nesli tükenmekten olan ENDEMİK HAYVAN VE BİTKİLER…

Benim şahsi düşüncem: “GELECEK İÇİN BUNLAR DAHA ÖNEMLİ”

Mehmet Çelik