“Bu Felaketi Aşacağız”

Mustafa Toklu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Mustafa Toklu, “Devletimizin destekleriyle yaralarımızı en kısa sürede saracağız” dedi.

Gündoğmuş’ta başlayan ardından Alanya’nın mahallelerine kadar sıçrayan yangına günlerdir ekipler müdahalede bulunuyor. Yangın bölgelerinden bir an olsun ayrılmayan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, bölgedeki son gelişmeler hakkında Çavuşoğlu ve Soylu’ya detaylı bilgi verdi. Başkan Toklu açıklamasına şu şekilde devam etti; İlk günden beri AK Parti Alanya İlçe Teşkilatımızla birlikte yangın bölgelerindeyiz. Halkımızın can ve mal güvenliği her şeyin üstündedir. Acımız büyük ve tarifsizdir. Yaşananlar siyaset üstüdür. İlk temennimiz yangınların bir an önce söndürülüp var gücümüzle hasar gören yerlerin onarımı olacaktır.

Bölgemizin afet bölgesi olarak ilan edilmesiyle birlikte afet destek programları kapsamında halkımızın mağduriyetleri giderilecektir. Devletimiz, her türlü imkânını bölgemiz için seferber etmiştir. Birlik ve beraberlik içinde bu felaketi aşacağız. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

İlk etapta yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için nakdi ödenek gönderilmiştir. En kısa sürede zarar gören evlerin onarımına başlanacaktır. Yangınla fedakârca mücadele eden halkımıza, orman ve itfaiye ekipleri sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz.